Úgy tűnik, a USF1 autója is csak az utolsó pillanatban áll majd össze a 2010-es szezon rajtja előtt, az amerikai csapatnak nem lesz sok ideje tesztelni. Peter Windsor sportigazgató korábban azt mondta, a Type 1 már február elején pályára gördülhet Alabamában, ám a frissen szerződtetett Jose Maria Lopez szerint ebből nem lesz semmi.

Az argentin pilóta úgy véli, legalább három hetet csúszik a munka. “Talán február 20. és 25. között lesz kész autó, utána rögtön tesztelünk” – mondta a Reuters hírügynökségnek a 26 esztendős versenyző. Ebben az esetben a USF1-nak sem lenne túl sok ideje az információgyűjtésre, hiszen a szezon március 14-én elindul.

Lopez, aki egyéves szerződést írt alá 2011-re szóló opcióval, nagyon boldog, hogy a Forma-1-ben szerepelhet idén, nem gondolta volna, hogy lesz még erre esélye. Forma Renault-bajnok volt, szerepelt a Forma-3000-ben és a GP2-ben is, valamint a Renault tesztpilótája volt, de 2006 végén felbontották szerződését és azóta csak hazájában versenyzett.

“Három évvel ezelőtt, amikor visszatértem Európából, nem gondoltam volna, hogy kapok még egy lehetőséget. Tudom, milyen nehéz bekerülni az F1-be, de szerencsére jöttek az eredmények és sok minden más is összeállt.”

Lopez túraautókkal versenyzett, rég ült formaautóban, erre és a USF1 újonc szerepére tekintettel úgy gondolja, nehéz esztendő előtt áll. “Nem könnyű célokat kitűzni, hiszen szinte minden új. Új vagyok én, de a csapat is, türelmesnek kell lennünk. Annyit azért szeretnék, hogy az új csapatok előtt legyünk.”