Pár hónapon belül a jövő generációk számára is megörökítik a 2009-ben a Brawnnal bajnoki címet szerzett Jenson Button nevét szülővárosában, Frome-ban. A 30. születésnapját tegnapelőtt ünneplő pilótáról hidat neveznek el.

A délnyugat-angliai kisvárosban eddig csak egy “The Frome flyer” (a száguldó forme-i) nevű pub utalt Buttonra – bár még a helyiek is vitatják, hogy valóban a pilóta-e az ihlető -, de a héten a városi tanács döntése nyomán komolyan is megemlékeznek a pilótáról, hiszen az ő nevét kapja a hamarosan épülő új híd.  

“A hidat mindenképpen fel kell építeni, úgy gondoltuk, hogy jó ötlet lenne róla elnevezni. Kap majd egy oklevelet, és persze a híd is a nevét viseli. Felszerelünk egy emléktáblát is” – mondta a BBC-nek a polgármester, Damon Hooton.

Button egyébként már régen nem Frome-ban, sőt nem is Nagy-Britanniában él, még F1-es karrierje kezdetén Monacóba költözött. McLarenes csapattársa, Lewis Hamilton is részesült már hasonló megtiszteltetésben, még bemutatkozó évében döntöttek úgy szülővárosában, Stevenage-ben, hogy utcát neveznek el róla.