A Renault-nál 2008 elejétől másfél szezont lehúzó, majd a kirúgása után egyenlítésként a szingapúri balesetbotrányt kirobbantó Nelsinho Piquet a múlt héten bejelentette, hogy 2010-ben biztosan nem versenyez a Forma-1-ben, helyette Amerikába megy, ahol a NASCAR-ban versenyez majd.

Piquet a beismerő, feltáró vallomása miatt büntetlenül úszta meg a “crashgate” néven elhíresült ügyet, így nem volt akadálya, hogy 2010-ben is az F1-ben folytassa. A brazil most elmondta, hogy ajánlata is volt – nevet ugyan nem mondott, de feltehetőleg a Campostól.

“Maradhattam volna a Forma-1-ben, ha úgy akartam volna. Egy csapat helyet ajánlott. De egyszerűen elegem volt már a dolgokból, úgy döntöttem, hogy lépek, és a NASCAR-ban kezdek új karriert” – nyilatkozta a 24 éves pilóta.

A brazil a Red Horse Racingnél indulhat majd a február 12-én kezdődő, pick-upokat versenyeztető Truck Seriesben. Piquet hangsúlyozza, hogy ő nem érzi visszalépésnek a NASCAR-karriert az F1 után sem.

A NASCAR-ban csinálna karriert

A NASCAR-ban csinálna karriert

A NASCAR-ban csinálna karriert


“Amerikán kívül sok ember számára ez visszalépés, de akik igazán értenek ehhez, tudják, hogy az autó technikai szintjén talán visszalépés, de a karrierlehetőség, a sportág nagysága szempontjából talán még az F1-nél is nagyobb. Számomra egymás mellett van ez a két dolog. Két különböző autó. A verseny szintje, a szériák komolysága mindkét esetben nagyon erős. Nagyon-nagyon jó lehetőséget kaptam itt az újrakezdésre, ezért itt vagyok” – magyarázta a pilóta, hozzátéve, hogy a NASCAR-ban nagyon sokan örömmel, bizalommal fogadták, ami külön pozitívuma a váltásnak.

Piquet a NASCAR-os bemutatkozás előtt ezen a hétvégén hazájában, az interlagosi 1000 kilométeres versenyen indul majd két versenyzőtársával egy Mitsubishi Lancer Evo X volánjánál, hogy 2006 után másodszorra is megpróbálja megnyerni a nyolcórás futamot, majd a következő héten Dél-Afrikában áll rajthoz, ahol egy 500 kilométeres viadalon vezet majd egy NASCAR-járgányhoz nagyon hasonló autót.