Annak ellenére, hogy a BMW kiszállása után Robert Kubica viszonylag gyorsan, sima úton jutott ősszel a Renault-hoz, a két fél közös jövője hosszú hónapokig bizonytalan volt. Előbb a francia gyártó F1-ben maradása, majd a tulajdonosváltás miatt vetődött fel a lengyel esetleges távozása, de úgy tűnik, mostanra kezd beépülni a csapatba a 25 éves versenyző.

 Kubica a múlt héten első ízben járt hivatalosan is a csapat enstone-i központjában, ahol üléspróbán vett részt, beszélt a mérnökökkel és természetesen az új csapatfőnökkel, Eric Bouiller-vel is találkozott.    

“Eddig nagyon jól haladnak a dolgok, a gyárban is nagyon melegen fogadtak. Eléggé az elején vagyunk még, mindenkivel meg kell ismerkednem, de pillanatnyilag minden rendben. Máris jó a kapcsolatom a mérnökeimmel, minden héten beszélünk telefonon, igyekszem a lehető legtöbbet megtudni az új autóról. Csak annyi a baj, hogy már alig bírom az első, valenciai tesztig!” – mondta Kubica. 

A lengyel nem először jár egyébként a Renault bázisán, hiszen miután 2005-ben megnyerte a World Series by Renault-t, tesztelt a csapatnál – most azonban meglepődött, hogy mennyit fejlődött a központ az elmúlt öt év alatt:

Vajon sikeres együttműködés lesz?

Vajon sikeres együttműködés lesz?

Vajon sikeres együttműködés lesz?


“A tesztem előtt akkor is jártam a gyárban, de nagyszerű volt látni, hogy a mostani visszatérésemre mennyi minden változott. A létesítmény nagyobb lett, több épület van, ott a számítógépes áramlástani központ is, ami nagyon fontos szerepet játszik az autó fejlesztésében. Igazán jó hangulatot tapasztaltam, mindenki nagyon motivált, készen áll a küzdelemre, akárcsak én!”

“Egyelőre csak az első lépéseket végeztük el egy előzetes kasztnin, az R30-as még nincs kész. Méreteket vettünk, hogy kényelmes legyen majd az autóban ülnöm. Még kell néhány apróbb változtatás, de komoly probléma nincs. Később januárban még visszamegyek Enstone-ba, hogy kipróbáljuk a végleges kasztnit a valenciai teszt előtt” – magyarázta a pilóta.