Robert Kubica a tulajdonosváltás ellenére is biztosan marad a Renault-nál, az viszont még nem dőlt el, ki lesz a csapattársa idén. Az Auto Hebdo című francia magazin szerint Takuma Sato a legesélyesebb az állásra, a japán vezeti az új csapatfőnök, Eric Boullier listáját.

Sato Nick Heidfelddel vív nagy csatát, de Boullier listáján szerepelnek nevek az általa üzemeltetett utánpótlásprogramból is. A Gravity Sport-érdekeltségű pilóták közül Ho-Pin Tung, Romain Grosjain és Jérome d’Ambrosio jött szóba, utóbbi azonban jelezte, hogy egyelőre nem érdekli a Forma-1.

“Jelenleg nem téma az F1” – jelentette ki határozottan a 24 éves belga. “Minden nagyon pozitív volt, ami az elmúlt hetekben történt, de ez még nem garancia semmire. Szeretnék egyszer a legjobbak között szerepelni, de most a GP2-es munkámra kell koncentrálnom, ahol versenyeket kell nyernem. Ha év végén sem lesz lehetőségem F1-es autóba ülni, nehezebbé válik a helyzetem, de még ebben az esetben is vigasztalni fog, hogy a célom már nem csak álom többé.”

Ami Satót illeti, ügynöke szerint még bármi lehetséges. “Még nem adtuk fel” – mondta Matthew Winter. “Van még néhány szabad hely, próbáljuk levadászni őket.”