A jövőre bemutatkozó Lotus a hétvégén bejelentette, hogy a csapat vezetését újabb emberekkel bővítette. A malajziai hátterű alakulat az ázsiai utánpótlás keresésére leszerződtette az egykori Minardi-pilótát, Alex Yoongot, valamint az európai tehetségvadászatra a Litespeed F3-as csapat főnökét, Nino Judge-ot. A Lotus ázsiai működéséért mostantól Mia Sharizman Ismail felel.

“Ezek a vezetői kinevezések nagyon hasznosak lesznek a Lotusnak. A csapat már több mérföldkőig eljutott, és jó úton haladunk, hogy jövőre ott lehessünk a bahreini rajtrácson” – mondta a csapatfőnök, Tony Fernandes.

“Az utánpótlásprogram keretében a jövő maláj versenyzőit keressük és neveljük majd, nagyon örülünk, hogy a Litespeed is részt vállalt ebben. Sok csiszolatlan tehetség van Malajziában, az ország F1-es csapataként a mi kötelességünk, hogy ezeket a felszínre hozzuk!” – nyilatkozta a csapat CEO-ja Riat Asmat.

A Lotus már hetekkel ezelőtt azt állította, hogy egy versenyzőt leszerződtetett, de a nevet azóta sem árulták el, azonban a hét közepén jelezték, hogy ha minden jól megy a jövő héten végre bemutatják   a teljes 2010-es pilótafelállásukat. A csapattal Jarno Trullit, Jacques Villeneuve-öt és Kamui Kobayashit emlegették leginkább.