Egyértelműen a Brawnról és a Red Bullról szólt a 2009-es Forma-1-es idény, ez a két csapat végzett a konstruktőri pontverseny élén, egyéniben pedig az első négy helyet osztották el egymás között. A két eminens messze maga mögé utasította a riválisokat, a Brawn 69 pontot vert a McLarenre és 70-et a Ferrarira.

Stefano Domenicali, a maranellóiak csapatfőnöke szerint nem biztos, hogy 2010-ben lesz változás. “Nagyon tisztelem a Brawnt és a Red Bullt” – mondta Domenicali. “A Brawn hatalmas előnyt szerzett az idény elején, talán mondani sem kell, ez azt jelenti, hogy jó korán a jövő évi autó fejlesztésére tudta átcsoportosítani az erőforrásokat. Jól ismerem Ross Brawnt, biztos, hogy ezt tette.”

“Ami a Red Bullt illeti, nagyszerű, tényleg zseniális csomagot rakott össze, biztos vagyok benne, hogy jövőre is számolni kell vele. 2005-ben ugyanolyan pokolian szenvedtünk, mint idén, csak egyszer nyertünk, nehéz szezon volt. Halvány már az emlék, de többször volt hasonló periódusunk, ezekből rendszeresen ki szoktunk kecmeregni a Ferrarira jellemző elszántsággal és lelkesedéssel.”