A 2009-ben bevezetett tesztkorlátozás miatt a Forma-1-es versenyzők csak 2010 februárjában ülhetnek majd újra az autóikba, de a csapatok azért addig sem tétlenkednek, december elején a fiatal tehetségeket küldik pályára Jerezben.

Arról már tegnap írtunk, hogy a Red Bull Racing a Brit Forma-3 bajnokát, az ausztrál Daniel Ricciardót veti be, a Toro Rossónál pedig az új-zélandi Brendon Hartley vezet, de mára tovább bővült a lista. A Toro Rosso a tavalyi olasz F3-as bajnokot, Mirko Bortolottit is kipróbálja, és a többi csapatnál is alakul a felállás.

December 1. és 3. között a Ferrari – ahogy tavaly is – az olasz F3-as bajnokság első három helyezettjét ülteti az autóba, két olasz, Daniel Zampieri és Marco Zipoli, valamint egy mexikói, Pablo Sanchez Lopez kap lehetőséget.

A Williams teljesíti az idei Forma-2-es bajnoknak felajánlott tesztlehetőséget, így a spanyol Andy Soucek köröz majd a kék-fehér autóval, valamint a 2010-re szerződést kapott Nico Hülkenberg is elkezdi a bemelegítést.

A Renault a World Series by Renault idei bajnokát, Bertrand Baguette-et és a csapat hivatalos tartalékosát, Lucas di Grassit küldi a pályára, míg a Force Indiánál a GP2-ben versenyző indiai, Karun Chandhok és az A1GP-t tavaly megnyerő, idén pedig másodikként záró svájci-indiai Neel Jani vezet majd.

Baguette a Renault-nál vezethet

Baguette a Renault-nál vezethet

Baguette a Renault-nál vezethet


Bár a BMW 2010-ben már nem indul az F1-ben, a Formula BMW 2008-as amerikai és európai bajnokai még tesztlehetőséget kapnak, az idén az International Formula Mastersben negyedikként záró amerikai Alex Rossi és a 2009-es F3 Euroseriesben indult mexikói Esteban Gutierrez próbálhatja ki a Forma-1-es autót.

A Toyotánál minden bizonnyal Kamui Kobayashi rótta volna a köröket, de értelemszerűen ez elúszott, míg a Brawn és a McLaren tesztelőiről egyelőre nem tudni.