Jenson Button parádés idénykezdet és hullámzóbb folytatás után a Brazil Nagydíjon bebiztosította pályafutása első világbajnoki címét. Nagy-Britanniában sokan ünnepelték a sikert, de néhányan, főállású bukmékerek szomorkodtak is a honfitárs diadala miatt.

Buttont az irodák nagy része esélytelennek tartotta az idény előtt, hatalmas nyeremény ígéretével vettek fel fogadásokat az angolra, most pedig ki is kell fizetniük ezeket. “Vegyes érzések kavarognak bennünk” – nyilatkozta például Gary Burton, a Coral fogadóiroda szóvivője. “Örülünk, hiszen egy brit pilótát koronáztak világbajnokká, ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül a jelentős károk mellett, amelyeket okozott nekünk.”

“Néhány bátor vállalkozó százszoros oddsszal fogadott Button, illetve nyolcvanszorossal a Brawn vb-sikerére bőven az első futam előtt. Amint világossá vált, hogy a csapatban rengeteg a potenciál, tudtuk, hogy nagy bajban vagyunk. Hatszámjegyű a veszteségünk.”

Jövőre nem Button a legesélyesebb, ennek ellenére a Coral biztosra megy: csak 13-szoros nyeremény ígéretében lehet fogadni a címvédésre. Lewis Hamilton visszakerült az élre, csupán három és félszeres pénzt ér a mclarenes végső diadala.