Egymást szidják a vezérjelöltek 1

Amikor még tudtak értelmesen beszélgetni

Jövő héten dönt a Nemzetközi Automobil Szövetség arról, ki legyen Max Mosley utódja az elnöki székben. Finisébe érkezett a két jelölt, a Mosley által is támogatott Jean Todt, illetve a ralivilágbajnok Ari Vatanen csatája, a finn nem tűnik éppenséggel győztesnek.

Alaposan felhevítette például az indulatokat Mosley egy kiszivárgott levele, melyben azt írta, hogy Vatanen “csúnyán veszíteni fog” Todttal szemben, akit a Forma-1 ura, Bernie Ecclestone is támogat.

“Nem is várhattam volna mást tőlük” – fogalmazott az üggyel kapcsolatban az Európai Parlament korábbi képviselője. “A régi erők utódai ők, a legkevésbé sem akarják, hogy olyan ember nyerjen, aki modern irányítást vezetne be.”

Nem tétlenkedett közben Todt sem, levelet küldött az FIA-tagoknak, amelyben Vatanen kampányának visszásságaira próbálta felhívni a figyelmet. Todt úgy véli, hogy miközben ő “méltó” és a “valós problémákra” koncentráló kampányt folytatott, addig Vatanen “hamis gyanúsítgatásokkal” és “személyi támadásokkal” próbálkozott.

“Szomorúan értesültünk erről” – írta Todt. “Nem lehet közösködni olyasvalakivel, aki csak negatívan tud nyilatkozni tevékenységünkről, a sportról és az autós világról általában.”

“Biztosak vagyunk benne, hogy az FIA-klubok többsége fel fogja ismerni vezetői képességeinket és hogy profi módon tudjuk kezelni a jövő nehéz kihívásait.”