Sokat köszönhetnek egymásnak

Sokat köszönhetnek egymásnak

Robert Kubica a 2006-os Magyar Nagydíjon mutatkozott be a Forma-1-ben a BMW Sauber színeiben, az addigi tesztpilóta Jacques Villeneuve-öt váltotta. A lengyel azóta összesen 55 futamon indult a német-svájci csapatnál, amelyeken nyolc dobogós helyezést és a BMW, valamint saját pályafutása első győzelmét is megszerezte. A három és fél idény alatt Kubica 129 pontot gyűjtött.

“Robert fontos szerepet játszott nálunk, és fordítva is igaz ugyanez. 2006-ban korábbi F1-es tapasztalat nélkül, tesztpilótaként csatlakozott hozzánk, majd év közben versenyzővé léptettük elő. Sosem hagyott minket cserben, az első, a 2008-as bahreini versenyen szerzett pole-unkkal és a később Kanadában szerzett első győzelmünkkel beírta magát a csapat történetébe. Hálásak vagyunk a folyamatos erős teljesítményéért, és a legjobbakat kívánjuk neki a továbbiakban!” – mondta a csapatfőnök, Mario Theissen.

“Nagyon hálás vagyok azoknak, akik lehetőséget adtak nekem a BMW Saubernél a Forma-1-es versenyzésre. Úgy gondolom, hogy igazoltam őket a jó eredményekkel. 2008-ban Bahreinben megszereztem az első pole-t és Kanadában az első győzelmet, mindkettőre örökké emlékezni fogok! 2010-ben új kihívás vár rám. Mindenkinek, akivel a BMW Saubernél dolgoztam, a legjobbakat kívánom! Biztos vagyok benne, hogy találkozunk még a Forma-1-ben” – búcsúzott az egyelőre bizonytalan jövőjű csapattól Kubica.