A Red Bull-os Mark Webber nem sokkal a tavalyi szezonzáró után súlyos balesetet szenvedett, amikor saját nevét viselő kalandtúráján biciklizés közben egy autóval ütközött – a jobb lába több helyen eltört és a kulcscsontja is megrepedt. A baleset nem jött a legjobbkor, hiszen 2009-re a Red Bull bajnoki esélyes autót épített, amellyel Webber első futamgyőzelmét is megszerezte, de a címért folyó küzdelemből már kipottyant.

“Nem szabad túlságosan elkeserednem emiatt, mert igazából örülhetek, hogy még élek” – mondta Webber, aki még az F1-es karrierje előtt Le Mans-ban is megúszott egy komoly bukást, miután a Mercedese a levegőbe emelkedett.

“A Le Mans-i baleset jóval komolyabb volt. A mai napig élénken emlékszem rá. Egy örökkévalóságig tartott, amikor az autó elrepült, a húgomnak akkor született a kisbabája, rá gondoltam, meg arra, hogy haver, túl fiatal vagy még – szerencsére akkor még nem voltam soron, hála az égnek! A biciklis ügy nem volt ilyen durva, persze akkor nem így gondoltam, amikor a helikopterrel a kórházba vittek.”  

Túlélte

Túlélte

Túlélte


Webber a lábtörés óta még mindig nem gyógyult fel teljesen, fémlemez van a lábszárában, és mostanában is biceg. Valószínűleg ez is hátráltatta a versenyzésben idén, de nem bánkódik.

“Nem fogom erre, hogy nem nyertem meg a bajnokságot. Lehet, hogy ez is számított, lehet, hogy nem, de nincs értelme ezen rágódni. Voltak jó és voltak elkeserítő pillanatok, de az idény előtt örömmel elfogadtam volna az első győzelmemet és a bajnoki helyezésemet. Sőt, a francos fél karomat odaadtam volna érte!”

Az ausztrál csapattársa, Sebastian Vettel még most is esélyes a címre, de Webber büszke rá, hogy sikerült megállnia a helyét a nagy reménységnek tartott Vettellel szemben: “Mindenki azzal jött, hogy tönkre fog verni, vége lesz a karrieremnek, de nem így történt. Ennek örülök a legjobban!”