Glock balesete videón 1

Aggasztó percek voltak

Aggasztó percek voltak

A Japán Nagydíj kvalifikációján hemzsegtek a kisebb-nagyobb balesetek. A Q1-ben a Toro Rossó-s Sebastien Buemi járta meg elég veszélyesen a bukóteret, majd a Q2 kezdete után nem sokkal csapattársa, Jaime Alguersuari vágódott nyílegyenesen a gumifalba a Degner kanyarban.

Alig pár perccel később a toyotás Timo Glock járt hasonlóan a célegyenes-ráfordítóban.

a videó a hirdetés után indul

Glockot a közeli Jokaicsi város kórházába szállították, az egyik lábát varrni kell, de egyelőre úgy tűnik, hogy komolyabb baja nem esett.

A Q2 végén még egyszer „szerepelt” egyébként Buemi, akkor a Spoon kanyar utáni egyenes szakaszon nem tudta megtartani az autót, és a szalagkorlátnak többször nekicsapava bontotta le alaposan a Toro Rossót, de mázlijára ezt is megúszta komolyabb következmények nélkül.

A mclarenes Heikki Kovalainen a harmadik szakasz elején okozott ijedelmet a kicsúszásával, de szerencsére ő karcolás nélkül úszta meg a dolgot.

a videó a hirdetés után indul

Érdemes kiemelni, hogy a négy balesetező pilóta közül hárman – Buemi, Alguersuari és Kovalainen – még sosem versenyeztek Suzukában, a 2004-es Japán Nagydíjon résztvevő Glock pedig tegnap betegség miatt nem vezetett a szabadedzésen – valószínűleg az eső által tisztára mosott, gyenge tapadású aszfalt mellett az egyértelműen műszaki hiba miatt bukó toyotáson kívül a tapasztalatok hiánya is szerepet játszott mindegyiküknél.