Míg az első hét futamból hatot megnyert Jenson Button, a Török Nagydíj óta lezajlott további öt versenyen egyszer sem tudott győzni, sőt egyre gyengébben szerepelt, összesen 11 pontot gyűjtött.

“Újra versenyképesnek kell lennem. Elég lenne a negyedik-ötödik helyen befutnom ezután, de nem ezt akarom, futamgyőzelmeket szeretnék. Lehet mondani, hogy a bajnokságot kell szem előtt tartani, de én futamokat akarok nyerni. Ezért vagyok itt, ezt élvezem, az élen jó küzdeni” – magyarázza az angol.

“Ezután rámenős leszek, nem fogok visszavenni az időmérő után, hogy a futamon csak lazáskodjak az ötödik helyen, Győzni akarok, remélem, hogy már Monzában sikerül!” – mondja a Barrichello előtt 16, Vettel és Webber előtt pedig még mindig 19 és 20,5 ponttal vezető Button.

A bajnoki éllovas bízik benne, hogy Monzában jól megy majd a Brawn, és hogy a Red Bull helyett a címért folytatott harcába beleszólni nem tudó McLaren és Ferrari lesz az élen.

“Bizakodó vagyok a következő versenyeket illetően. Nem vagyok elkeseredve, lesz vele munkánk, hogy az autó jól bírja a monzai kerékvetőket, de a pálya alapvetően fekszik nekünk. Azt hiszem, nem a Red Bull lesz a fő rivális, inkább a McLaren és a Force India, nagyon jók az alacsony leszorítóerős helyeken. Kimi is gyors lesz, meg nem tudom, ki ül majd a másik Ferrariban.”

Bizakodik

Bizakodik

Bizakodik


“Azért elvileg nekünk is fekszik majd, de akinek KERS-e van, annak még jobban, kétszeres pluszt adhat a célegyenesben. Van hat másodperc a Parabolica után és a rajt-célvonal után még ugyanannyi – körönként fél másodpercet, hattizedet kapunk majd az időmérőn” – utalt arra Button, hogy a KERS-t körönként 6,6 másodpercig lehet plusz 80 lóerő kinyerésére használni, amire a hosszú egyenesben egymás után kétszer is lehetősége lesz a mclareneseknek és a ferrarisoknak.