A Belga Nagydíj első köre elég eseménydús volt, más versenyekkel ellentétben most a mezőny elején, közepén év végén is hatalmas volt a helyezkedés és a tolakodás. A Les Combes kanyarkombinációban ennek esett áldozatul a Renault-újonc, Romain Grosjean, a bajnoki éllovas, Jenson Button, a mclarenes Lewis Hamilton, és a Toro Rosso új pilótája, Jaime Alguersuari is.

A kanyar előtt ért össze Grosjean és Button, majd a közvetlenül mögöttük haladó másik két pilóta sem tudta elkerülni az ütközést, mindannyian a gumifalban és a kavicságyban végezték. Sérülés nem történt, de a biztonsági autót három körre be kellett küldeni a takarítás idejére.

A spái stewardok a történtek kivizsgálása mellett döntöttek, de végül egyszerű versenybalesetnek nyilvánították az incidenst, senkit nem marasztaltak el a résztvevők közül.

Rövid futam volt

Rövid futam volt

Rövid futam volt


“Hát ez egy ilyen verseny volt. Elég rossz volt a rajtom, de igyekeztem visszazárkózni. Az első kanyarban beszorultam az autók közé, és meg is sérült az első szárnyam. Aztán Jenson megpördült az 5-ös kanyarban, úgy nézett ki, hogy tömegkarambol lesz, így fékeztem, de hátulról belém rohantak. Próbáltam kikerülni, de ez így alakult. Persze jobb lett volna versenyzni, mindig jobb a pályán, mint a tévében nézni” – mondta Hamilton.