Az öreg DC szívesen vállalná
Az öreg DC szívesen vállalná

Újabb jelentkező a Ferrarinál

Újabb jelentkező a Ferrarinál

Az öreg DC szívesen vállalná
Állítólag Belgiumban is ő indul
Schumi nem váltja le Badoert
Montezemolo úr, én is itt vagyok!
Spát ismeri
Guruló balesetforrás?
Todt Bourdais-t próbálta meg benyomni
Schumi menedzsere Hülkenberggel házal
Fotó megosztása:

Montezemolo úr, én is itt vagyok!

Montezemolo úr, én is itt vagyok!

Hosszú szolgálata jutalmaként a Ferrari Michael Schumacher hátraarca után a tesztpilótának, Luca Badoernek adott lehetőséget a sérült Felipe Massa helyettesítésére. Az olasz pilóta 1999 óta nem versenyzett a Forma-1-ben, és ez meg is látszott rajta a hétvégi Európa Nagydíjon.

A tavaly a Red Bulltól visszavonult, idén a csapat tanácsadójaként és a BBC szakértőjeként dolgozó David Coulthard már szombaton megírta, hogy szívesen átvenné Badoer helyét, de egy másik külsős is jelentkezett. A korábban a BAR és a Honda tesztpilótájaként ismert, majd 2007-ben és 2008-ban a Super Agurinál versenyző Anthony Davidson is örömmel váltaná a ferrarist.

“Beszélni fogok a Ferrarival, hogy bedobjam a nevemet. Én jobb vagyok” – mondta vasárnap a 31 éves angol, aki idén az FIA GT-s és a Le Mans-i versenyzés mellett a BBC 5Live rádiós F1-szakkommentátoraként dolgozik.

A Ferrarinak természetesen nem kell feltétlenül házon kívül keresgélnie, hiszen Badoer mellett a másik tesztpilótájuk, az idén Le Mans-ban győző spanyol Marc Gené is ugrásra készen áll, de a napokban szakértők felvetették már a Renault-tól nemrég kirúgott Nelson Piquet és a Toro Rossótól elbocsátott Sebastien Bourdais nevét is, és csodálkoznánk, ha hamarosan nem kerülne képbe az F1-be visszatérni kívánó 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve is.

A csapat álláspontja szerint egyébként a Belga Nagydíjon is Badoer ülhet majd a 3-as számú Ferrariba.