Az egyre tisztuló pályán tovább csökkentek a köridők Valenciában, az edzés végén Fernando Alonso már 1:40 alatti köridőt teljesítve lett az első.

A spanyol láthatóan nem alig megtankolt autóval volt gyors végig az élen vagy annak közelében állt, így reménykedhet a jó eredményben a hétvégén. A kétszeres világbajnok egyszer ütközött is: az utolsó kanyarban a BMW-s Nick Heidfelddel akadt össze, de az autón nem keletkezett komoly sérülés, így nem sokkal később folytatni tudta a körözést, bár a hajrában még meg is pördült egyszer.

A Brawnok a délelőtti formájukat hozták, Button a második, Barrichello pedig a harmadik időt autózta. Az első edzésen szintén erős Hamilton bajba került, mert alig három kör után megpördült, és megrongálta a McLaren első szárnyát. Mivel új alkatrészről van szó, így az edzés alatt már nem tudták pótolni, a világbajnok kénytelen volt a garázsban végigülni a délutánt.

A 4-5. helyen a két williamses, Rosberg és Nakajima végzett, és a Valenciára szinte teljesen átépített Force India is nagyon versenyképesnek tűnik, Adrian Sutil a hatodik, Giancarlo Fisichella pedig a nyolcadik legjobb idővel zárt. Kettejük közé Kubica fért be.

A kilencedikként záró Sebastian Vettelt és a 13. időt autózó Romain Grosjeant mindössze hat századmásodperc választotta el, a Red Bull-os, Heikki Kovalainen, Räikkönen, Jarno Trulli és a Renault újonca legjobb körén gyakorlatilag ugyanarra volt képes.

Alonso ütközött, de első 1
Alonso ütközött, de első 2

Alonso ütközött, de első

Alonso ütközött, de első

Alonso ütközött, de első 20
Alonso ütközött, de első 21
Alonso ütközött, de első 22
Alonso ütközött, de első 23
Alonso ütközött, de első 24
Alonso ütközött, de első 25
Alonso ütközött, de első 26
Alonso ütközött, de első 27
Alonso ütközött, de első 28
Alonso ütközött, de első 29
Alonso ütközött, de első 30
Magára talált a Brawn?
Alonso ütközött, de első 32
Alonso ütközött, de első 33
Alonso ütközött, de első 34
Ajándék a szurkolóknak
Mindkét Force India az első tízben
Fotó megosztása:
Mindkét Force India az első tízben

Mindkét Force India az első tízben

Mindkét Force India az első tízben


A ferraris beugró, Luca Badoer hátránya csökkent a mezőnyhöz képest, a nem autózó Hamiltonon kívül hajszállal ugyan, de sikerült megelőznie a Toro Rosso új versenyzőjét, Jaime Alguersuarit is. Az olasz versenyhétvégéket illető rutintalansága azért megmutatkozott, a délutáni edzésen két alkalommal is átlépte a bokszutcai sebességhatárt, előbb 600, majd 1800 euró “értékben”.

Európa Nagydíj, 2. szabadedzés, Valencia, 2009.08.21.

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör