A Red Bull neveltje, a 18 éves Jaime Alguersuari 2008-ban minden idők legfiatalabb versenyzőjeként nyerte meg a Brit Forma-3-as sorozatot.

Miután a Toro Rosso végleg kiábrándult az alulteljesítő Sebastien Bourdais-ból, a Red Bull úgy döntött, hogy az addig a World Series by Renault-ban versenyző ifjoncot ülteti a helyére a Magyar Nagydíjtól. A Hungaroringen így rekordot döntött a spanyol a versenyen 19 éves és 125 naposan az F1 történetének legifjabb versenyzőjévé vált. A spanyol az első Forma-1-es pilóta, aki az 1990-es évtizedben született.

A kétségtelenül érdekes adaton kívül nem mutatott azonban sokat Alguersuari, inkább csak botladozott a futamokon, ami azonban érthető is, hiszen tesztelés nélkül dobták be az F1-be, és közben még a WSR-es szezonját is végigcsinálta párhuzamosan.

A 2010-es szerződésével megváratta egy kicsit a csapat, de végül lehetőséget kapott, hogy egy teljes idényben bizonyíthasson. Nem okozott csalódást, 2011-re újabb sanszot kapott, ám egyszersmind figyelmeztették is: ha nem jönnek a várt eredmények, egy-kettőre kitehetik a szűrét.