“Szimpla spekuláció azt mondani, hogy Michael nem vezet majd Valenciában” – mondta Willi Weber, Michael Schumacher menedzsere. “Minden előkészületet megtettünk, tudatában a ténynek, hogy ott lesz.”

Weber arra a felvetésre válaszolt, mi szerint még mindig elképzelhető, hogy a hétszeres világbajnok mégsem pótolja majd a sérült Felipe Massát a soron következő Európa Nagydíjon. Schumacher szóvivője Sabine Kehm ugyanis nemrég így nyilatkozott a ZDF-nek: “Még egyáltalán nem biztos, hogy Michael nyaka bírja a terhelést és engedélyt kap a visszatérésre.”

Schumacher gokarttal edz

Schumacher gokarttal edz

Schumacher gokarttal edz


Érdekes, hogy Schumacher két bizalmasa ennyire nincs egy vonalon. Kehm már a hivatalos bejelentés előtt elképzelhetőnek tartotta, hogy a német helyettesítse Massát, miközben Weber akkor azt mondta nem száz-, hanem kétszáz százalékosan biztos, hogy nem fog újra Forma-1-es versenyen indulni védence.

Így aztán most sem tudunk többet.

Egy biztos, Michael Schumacher készül. Két napig az olaszországi Lonatóban gokartozott a héten, mert ahogy a saját honlapján írja: “a gokartozás a karok, az alsótest, a váll és nyak számára kiváló tréning”.