2010-ben már nem indul a Forma-1 világbajnokságban a BMW, így nemcsak 730 hagyományos alkalmazottjának, de két pilótájának is állás után kell néznie.

Már is felröppentek a pletykák, amelyek szerint Robert Kubica a Renault-hoz igazol. Miután a francia alakulat kirúgta Nelson Piquet-t, így egy hely már most is üres, de ha a feltételezéseknek megfelelően Alonso az év végén távozik, akkor már kettő versenyzői állás vár betöltésre. Ám akkor sincs gond, ha a spanyol marad.

:-)
:-)

Kubica Renault-hoz kerül?

Kubica Renault-hoz kerül?

:-)
A BMW kivonul a Forma-1-ből
Bajnoki címet nyert a WSR-ben
Kubica a WSR-ben
Tesztlehetőséget kapott
Már vezette a Renault-t
Fotó megosztása:
A BMW kivonul a Forma-1-ből

A BMW kivonul a Forma-1-ből

A BMW kivonul a Forma-1-ből


Bár egy ilyen döntésnél a menedzsment szempontjából keveset számít, de Kubica jóban van Alonsóval, ők a Forma-1-en kívül is szoktak találkozni. Ugyanakkor Kubica a Renault-hoz köthető pilóta, hiszen F1-es karrierjét náluk kezdte

Miután 2005-ben bajnoki címet szerzett a World Series by Renault sorozatban, lehetőséget kapott a Renault-tól, hogy tesztelje Forma-1-es versenyautójukat, Flavio Briatorét azonban nem győzte meg, így nem alkalmazták, a BMW viszont lecsapott rá. 2006-ban már, mint tartalék és tesztversenyzőt alkalmazták, de a Magyar Nagydíjon már átvette a csapattól kirúgott Jacques Villenuve helyét. 2008-ban Kubica a világbajnoki címre is esélyes volt, a Kanadai Nagydíjon ő szerezte meg az önálló BMW-csapat első F1-es győzelmét.

Bajnoki címet nyert a WSR-ben

Bajnoki címet nyert a WSR-ben

Bajnoki címet nyert a WSR-ben


Most, hogy a BMW távozik, talán visszatérhet a Renault-hoz, hiszen korábban Flavio Briatore is sajnálatát fejezte ki, hogy nem ismerték fel a lengyel pilóta képességeit.

Nick Heidfeld esetében talán a McLaren és a Brawn jöhet szóba, előbbi azért, mert a Norbert Haug a Mercedes sportigazgatója német versenyzőt szeretne Lewis Hamilton mellé a másik autóba. Ha Rosberget nem tudják elcsábítani, Heidfeld is szóba kerülhet. A pilóta ugyanakkor már idénre is tárgyalt a Brawn-csapattal, Barrichello helyére a jövőben sikerrel pályázhat.