Martin Whitmarsh, a McLaren Forma-1 csapat vezetője úgy vélekedik, jövőre ismét a világbajnoki címért harcolnak majd. Ebben az évben a csapat nagyon rosszul kezdte az idényt, de folyamatos fejlesztéssel eljutottak odáig, hogy a legutolsó futamon, a Magyar Nagydíjon Lewis Hamilton már győzni tudott.

Whitmars elismeri azt, amit már mindenki tudott, vagyis, hogy tavaly nem koncentráltak eléggé az idei évi versenyautóra, mert versenyben voltak a Ferrarival és inkább az akkorit fejlesztették.

“Amikor elkezdtük az idény, nagyjából egyéves vagy kilenc hónapos lemaradásban voltunk a legtöbb versenytársunkkal szemben a fejlesztések terén” – mondta a szakember. “A jövőre élet belépő aerodinamikai szabályváltozások viszont elhanyagolhatóak. Nyilvánvalóan fontos, hogy betiltják a tankolást, de az nem befolyásolja az aerodinamikai csomagunkat. A fejlesztések nyomán, úgy vélem, minden okunk megvan rá, hogy bizakodjunk”

Jövőre újra a bajnoki címért harcolunk

Jövőre újra a bajnoki címért harcolunk

Jövőre újra a bajnoki címért harcolunk


“Ugyanakkor nem leszünk önteltek. Tudjuk micsoda verseny van a Forma-1-ben: sok csapat már leállította idei autójának fejlesztését és a jövő évre koncentrál, jobb munkát kell végeznünk, mint ők és versenyképesek leszünk” – folytatta Whitmarsh, majd hozzátette:

‘A csapatunk egyértelmű célja, hogy versenyeket nyerjünk és miénk legyen a világbajnoki cím jövőre.” Azt már korábban elárulta a McLaren, hogy drámaian új versenyautót fejleszt.