Michael Schumacher visszatérésének bejelentése óta a Forma-1-en úrrá lett a hurráhangulat, pedig még korántsem biztos, hogy a hétszeres világbajnok valóban helyettesíteni tudja Felipe Massát. Miközben Schumacher szurkolói már azt számolgatják, mi kell a dobogóhoz vagy esetleg a győzelemhez, szóvivője kijózanító nyilatkozatot adott.

“Még egyáltalán nem biztos, hogy Michael nyaka bírja a terhelést és engedélyt kap a visszatérésre” – nyilatkozta Sabine Kehm a ZDF-nek. “Minden az orvosi vizsgálatoktól függ, amelyek egy része még hátra van. Csak ezeket követően lehet beszélni Massa helyettesítéséről.”

Schumacher még év elején szenvedett motorbalesetet, amelynek következményeit máig nyögi. Saját honlapján az F2007-es tesztelése után is panaszkodott nyakfájdalmakra, mely semmiképp sem tekinthető jó jelnek.

“Michael indulása egészségétől és az orvosok engedélyétől függ” – ismerte el Willi Weber menedzser. “Meg kell várnunk a jövő hetet, hogy biztosra mondhassuk valenciai indulását.” Schumacher mindenesetre készül, a Bad Neuheimer-i sportklinikán külön stáb és a főorvos Johannes Peil foglalkozik felkészítésével.