Múlt héten jelentette be a BMW, hogy stratégiája új alapokra helyezésével párhuzamosan kivonul a Forma-1-ből, ezt az évet még befejezi, jövőre viszont már nem indul. Sokan jelezték, hogy nagy kár a BMW-ért, nem tartozik ellenben a búslakodók közé Bernie Ecclestone: a jogtulajdonos még véletlenül sem hullajt bánatkönnyeket a csapat távozása miatt.

“Hány versenyt is nyertek? Azt hiszem, egyet öt év alatt” – jelezte Ecclestone, hogy nem világverő alakulatról van szó. “Ez alapján nem mondhatok mást, nem érte túl nagy veszteség a Forma-1-et.” Pedig Ecclestone-nak szép emlékei lehetnek a BMW-ről, 1983-ban, amikor a Brabham tulajdonosa volt, Nelson Piquet éppen a bajorok turbómotorjával lett világbajnok.

“Most szállnak ki harmadszor. Először a Brabhammel fejezték be, aztán a Williamsszel, most pedig önálló csapatként búcsúznak” – fejezte be a Motorsport aktuellnek adott nyilatkozatát Ecclestone, sejtetni engedve, hogy nem veszi véglegesnek a döntést.

Ecclestone egyébként a magazinnak “szinte biztosra” ígérte, hogy a Forma-1 jövőre visszatér Kanadába, mert a “mezőnyből mindenki imádja Montrealt.” Más a helyzet Indianapolisszal, Ecclestone szerint “el kell felejteni” a pályát, inkább Hockenheimet hozná vissza helyette.