Kivétel nélkül csak dicséreteket kapott Kimi Räikkönen a Finn ralin nyújtott teljesítményéért, pedig a ferraris bukás miatt nem is ért célba. Az esésig viszont remekül vezetett, emellett pedig nem mehettek el szó nélkül a világbajnokság húzónevei.

Räikkönen összettben 15., kategóriájában harmadik volt, amikor túlvállalta az egyik kanyart, ez nagyszerű szereplésnek számít. “Azt hiszem, nagyon jól csinálta” – dicsérte Räikkönent a többszörösen koronázott király, Sebastien Loeb, aki ezúttal második lett. “Kilométerenként csak egy másodpercet kapott Hanninentől és egyéb klasszisoktól, ez nem semmi.”

Loeb orra elől a hazai pályán szereplő Mikko Hirvonen halászta el az első helyet, ő is el volt ragadtatva. “Hasonló a véleményem, mint Sebastiené: nagyszerűen szerepelt, főleg ahhoz képest, hogy korábban csak kétszer ralizott itinerrel. Remek időket futott.”

Hirvonen csapattársa, a harmadikként befutott Jari-Matti Latvala sem tudott belekötni honfitársa szereplésébe. “Egyetértek, pazarul ment ahhoz képest, hogy mennyire tapasztalatlan. Oké, eldobta az autót, de ez nekem is majdnem sikerült ugyanott. Nem volt könnyű kanyar, a bukás pedig benne van ebben a sportban.”