Ahogy már írtuk, a ferraris Kimi Räikkönen jól kezdte a rali-vb finnországi hétvégéjét. A pénteki nap végére a 17. helyre kapaszkodott az abszolút sorrendben, a délutáni etapokon már gyorsabb volt, mint a szintén a Tomi Mäkinen által felkészített FIAT Abarth Grande Punto S2000-essel versenyző fiatal ígéret, Anton Alen, és 3,8 másodpercre megközelítette a tavalyi kategóriagyőztes skodást, Juho Hanninent.

A pilóta azt mondja, hogy még gyorsabb is lehetett volna, de inkább a biztosra ment.

“Persze, tudnék ennél gyorsabban is vezetni, de egyelőre nem lenne értelme. Be kell állnom egy szintre, és úgy menni. A nap vége felé már próbáltam egy kicsit gyorsabban nyomni, ahogy egyre magabiztosabb lettem. Délelőtt kétszer hibáztam, a második és a negyedik szakaszon mértem el egy-egy kanyart. Délután nem volt probléma” – mondta tegnap a finn.

Kimi erősen kezd
Kimi erősen kezd

Räikkönen: Gyorsabb is lehetnék!

Räikkönen: Gyorsabb is lehetnék!

Kimi erősen kezd
A FIAT-on eddig karcolás sem esett
Mäkinen szerint a világbajnoki címig is eljutna
Räikkönen: Gyorsabb is lehetnék! 18
Räikkönen: Gyorsabb is lehetnék! 19
Räikkönen: Gyorsabb is lehetnék! 20
Räikkönen: Gyorsabb is lehetnék! 21
Räikkönen: Gyorsabb is lehetnék! 22
Dobogó helyett kiesés a vége?
Eddig nem vall szégyent
Räikkönen: Gyorsabb is lehetnék! 25
Räikkönen: Gyorsabb is lehetnék! 26
Fotó megosztása:
A FIAT-on eddig karcolás sem esett

A FIAT-on eddig karcolás sem esett

A FIAT-on eddig karcolás sem esett


Räikkönen navigátora, Kaj Lindström is elégedett volt: “Minden jól megy, csak az itiner trükkös egy kicsit a gyorsabb részeken, de nem nem írjuk át, nem is kell, ha az ember rögtön jót készít. Na jó, ahol túlmentünk a kanyaron, ott változtattunk, de ezen kívül semmit.”

Nem csak Räikkönen az egyetlen F1-es figura a hétvégén Finnországban: Sebastian Vettel már tegnap megérkezett, és a mclarenes Heikki Kovalainen is ellátogat majd a ralira.