Amint köztudott, a hétvégén Kimi Räikkönen otthonában, Finnországban indul élete első WRC-futamán. Az F1-bajnokot természetesen sztárvendégként, kiemelten kezelik, így a vb-élmenők mellett ő is részt vett az első hivatalos FIA-sajtótájékoztatón.   

A ferraris sztár elmondta, hogy elsősorban a szabad hétvége csábította a versenyre, és bár korábban is járt már az eseményen nézőként, a pályát csak most fogja megismerni. Az idő jó lesz, így nagy élményre számít.

“(A havas és aszfaltos versenyek után) azt hiszem, szokványosabb lesz a murván menni. A pálya kicsit gyorsabb és szélesebb, a tapadás jó, meglátjuk, mi lesz. Igyekszem célba érni, biztos, jó móka lesz!” – mondta a finn, aki azt is kiemelte, hogy fontos lesz minél alaposabban megtanulni a pályát, bár az autóját felkészítő Tommi Mäkkinentől is kapott segítséget.

A bajnoki éllovasokkal

A bajnoki éllovasokkal

A bajnoki éllovasokkal


A kérdésre, hogy vajon a ralizás jelenti-e számára a jövőt, Räikkönen elég egyértelműen válaszolt:

“Igen, mindenképpen! Egyelőre még egy évre van szerződésem az F1-ben, de minden nyitott, és jó itt lenni. Túl fiatal vagyok még ahhoz, hogy semmit se csináljak, úgyhogy meglátom, mi lesz. Azon múlik minden, hogy a Forma-1 hogy alakul. Egyelőre senki sem biztos semmiben. De nem kell kapkodnom.”

“Ha az F1 mellett lesz rá időm, nem kell tesztelni, akkor jövőre is ralizok majd. Szeretek új dolgokkal ismerkedni, élvezem, és senkinek sem árt.”

Kimit arról is megkérdezték, hogy mit szólt a ralizáshoz a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo.

“Megkérdeztem róla, ő igent mondott – a FIAT-nak van Super 2000-es autója, így nem volt nehéz döntés. Tudta, hogy érdekel a dolog, így megengedte, hogy a szabadidőmben csináljam.”

Räikkönen természetesen Schumacher beugrását sem kerülhette el: “Tegnap hallottam róla én is. Azt hiszem, még nem száz százalék, hogy vezetni fog, még meg kell fontolnia néhány dolgot. Igazából nekem nem sokat számít, hogy ki ül a másik autóban, de jó lesz, hogy ő lesz a csapattársam. Egyszer már majdnem összejött korábban.”