Meglepően erőtlennek tűnt a Brawn az utolsó három futamon, a csapatnak nem volt reális esélye a győzelemre. Jócskán megfogyatkozott a sokáig egyeduralkodó gárda előnye a konstruktőri pontversenyben, a Brawn már csak 15 és fél ponttal előzi meg a Red Bullt.

Rubens Barrichello szerint a gyengébb szereplés ellenére sincs ok pánikra, a brazil úgy véli, még mindkét bajnoki címet besöpörheti a Brawn. Barrichello úgy látja, még visszatalálhat a csapat idény eleji formájához.

“Ha én lennék Jenson, a 18 és fél pontos előny tudatában teljesen nyugodt lennék” – fogalmazott Barrichello. “Az élen állni egyébként is megnyugtató dolog, csak akkor van baj, ha vészesen fogyni kezd az előny. Most nem szereplünk túl jól, de a csapategység nagyon erős, az idény elején nagy előnyt építettünk fel, most meg kell mutatnunk, hogy ez nem a véletlen műve volt. Szerintem meg tudjuk csinálni.”

Barrichello ugyanakkor elismerte, hogy a csapaton az eddiginél nagyobb a nyomás és nyugodtan kell elemezni a helyzetet. “Higgadt fejjel kell gondolkoznunk, nyilvánvaló, hogy az utóbbi három versenyen nem jó irányba indultunk el. Minden egyes módosítást aprólékosan kell megvizsgálnunk, hátha rájövünk az okokra.”