Az ÁEK – közismert nevén a Honvéd kórház – orvosai ma este hatkor újabb sajtótájékoztatót tartottak a Magyar Nagydíj időmérőjén balesetet szenvedett Felipe Massa állapotáról.

A ferraris pilóta kezelését végzők egyértelműen javulásról számoltak be, Massát már nem altatják, nem lélegeztetik géppel, éber állapotban észleli és érti a hozzá intézett kérdéseket, megfelelően válaszol rájuk, a végtagjait mozgatja. Massa állítólag arról érdeklődik legtöbbször, hogy mi történt vele.

A versenyző egyelőre nagyon aluszékony, de láztalan, sebéből pedig eltávolították a korábban a nyomás elvezetésére behelyezett ún. drént.  

A kórházból Massa esetleges szemsérülésével kapcsolatban elég homályosan nyilatkoznak, nem állítják, hogy egyáltalán sérült volna a szeme, de azt mondták, egyelőre nem tudni, hogy lesz-e valami maradandó károsodása a 28 éves versenyzőnek. 7-10 napnak el kell telnie ahhoz, hogy a szükséges vizsgálatokat elvégezzék.

A kórház most tartott utoljára tájékoztatást

A kórház most tartott utoljára tájékoztatást

A kórház most tartott utoljára tájékoztatást


Hozzátették, hogy a Budapestre már tegnap megérkezett család – Felipe szülei és várandós felesége – elégedettek a pilóta kezelésével, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy meddig marad az intenzív osztályon. Massáék annyira elégedettek az orvosi stábbal, hogy a korábbi hírekkel ellentétben egyelőre nem tervezik, hogy átszállítják Párizsba.

A Honvéd kórház azt is közölte, hogy részükről a mostani volt az utolsó sajtótájékoztató, a beteg állapotáról ezután csak a hozzátartozókat és a Ferrarit tájékoztatják, a közvélemény pedig a csapaton keresztül jut majd információkhoz.