Óriási médiaérdeklődés követi Felipe Massa kezelését. Alig fél órája jártunk az Állami Egészségügyi Központ felé, ahol jelenleg is több közvetítőkocsi és sok újságíró várakozik újabb hírekre. A kórház újabb hivatalos tájékoztatást délután hatra ígért.

Felipe Massa még a Magyar Nagydíj szombat délutáni időmérő edzésén szenvedett balesetet, amikor is Rubens Barrichello autójából kirepülő 800 grammos rugó fejbe találta. A pilóta elvesztette az irányítást autója felett, és nagy tempóval a gumifalba csapódott.


Massát előbb a pálya kórházába, majd pár perccel később mentőhelikopterrel a budapesti Honvéd Kórházba szállították, ahol megoperálták. Eltört az arc- és homlokcsontja, a homloklebenyét és a szemét is megműtötték, jelenleg mesterséges altatásban tartják.

A pilóta ugyanakkor jól reagál a kezelésekre. Először vasárnap, felesége érkezése miatt ébresztették fel a mesterséges kómából, de ezt a műveletet azóta többször is elvégezték. Massa mindannyiszor passzív kommunikációra volt képes, ha beszélnek hozzá, visszajelzéseket ad, kezét-lábát mozgatni tudja. Az orvosok és a csapat is bizakodóak.