A McLaren már két héttel ezelőtt is erős volt a Német Nagydíjon, a Magyar Nagydíjon pedig végig uralta a szabadedzéseket. Az időmérőn Lewis Hamilton végül a negyedik, míg csapattársa, Heikki Kovalainen a hatodik rajthelyet szerezte meg.

Az idei legjobb kvalifikációs eredményét elérő világbajnok a holnapi rajtnál újra a KERS-szel ugrana előre, mint legutóbb Németországban is tette:

“Nagyon kemény volt a mai délután. Talán egy kicsit közelebb is kerülhettem volna az élhez, de az utolsó köröm nem volt a legjobb. A negyedik hely azonban így is jó a holnap verseny szempontjából. Még nem vagyunk elég gyorsak, de így is nagyszerű érzés, hogy újra a mezőny elején küzdhetünk” – mondta a kvalifikáció után az angol.

“Pár autó van előttem, megpróbálok majd előreugrani mellettük, remélem, jól tapad majd az én oldalamon a pálya! Jó lenne elsőként érkezni az első kanyarba!” – tette hozzá.

Kovalainen büszke a csapatra

Kovalainen büszke a csapatra

Kovalainen büszke a csapatra


A tavalyi győztes, Kovalainen arra panaszkodott, hogy kevés benzinnel nem tapadt elég jól az autó, de jobban megtankolva már nem volt gondja. A finn nagyon örül a javulásnak.

“A mai nap legnagyobb pozitívuma, hogy sokkal közelebb kerültünk a mezőny elejéhez. Ez mutatja a csapat, hogy mekkora erőfeszítést tett a csapat. Nem tudom, hogy bármelyik másik csapat képes lenne-e ekkora előrelépésre. Az önbizalmat adhat, de újabb munka is indul: a cél most már az élre jutás.”