Rubens Barrichello teljesen akaratlanul súlyos balesetbe keverte honfitársát, Felipe Massát. A Brawn hátsó felfüggesztéséből kirepült rugó addig pattogott a pályán, míg eltalálta Massa sisakját, aki az ütés miatt a gumifalba csapódott Ferrarijával a Mansell-kanyarban.

Barrichello röviddel az edzés leintése után megerősítette, hogy az ő alkatrésze okozta a balesetet, de később ugyanerről beszélt Jenson Button is. “Remélem, rendben lesz, aggódunk miatta” – mondta Button Massáról a német RTL-nek. A hibás alkatrész miatt a Q3-ban alig körözhetett Button, autójában ugyanis kicserélték az elemet.

“Nem voltunk ma túl gyorsak. Miután Rubens elvesztett egy elemet, úgy döntött a csapat, hogy az én autómban kicseréli a kritikus alkatrészt. Csakhogy emiatt egyetlen kört tudtam megtenni az utolsó szakaszban, az sem sikerült túl jól.”

Button végül nyolcadik lett, ami a Hungaroringen nem számít túl jó pozíciónak. “Eleve azt terveztük, hogy sok benzinnel megyünk, a 20-21. körben tankolunk először. A hosszúra nyúlt szerelés miatt azonban négy körrel több üzemanyagom van, meglátjuk, tudunk-e profitálni ebből.”