Adrian Sutil volt az F1-es Német Nagydíj egyik legkellemesebb meglepetése, más kérdés, hogy szinte már szokás szerint összeakadt Kimi Räikkönennel, így nem tudta befejezni a futamot. De így is boldog volt az istálló, mert fejlesztéseinek hála, végre közelebb került az élmezőnyhöz és simán tartani tudta a pontszerző helyet.

Vijay Mallya szerint a Nürburgringen látott produkció nem egyszeri alkalom volt, a Hungaroringen is kitart majd a lendület. “Biztos vagyok benne, hogy Németország nem egyszeri csoda volt számunkra” – mondta Mallya. “Mindig mondtuk, hogy az első néhány verseny rámehet arra, hogy későn állapodtunk meg a Mercedesszel, azóta viszont új fejlesztéseket vezettünk be és léptünk egy nagyot előre.”

“Reméltük, hogy a fejlődés már Silverstone-ban nyilvánvaló lesz, a pályán történt események miatt azonban nem sikerült nagy eredményt elérnünk. Németországban viszont kijött a lépés, a szezon eleje óta 1,7 másodpercet javultunk körönként. Nem hiszem, hogy bármelyik másik csapat képes lett volna erre, ez nem csak szerencse kérdése, nagyon keményen dolgoztunk ezért.”

Mallya szerint csak idő kérdése, hogy meglegyen az istálló első F1-es pontja. “Őszintén hiszem, hogy a szezon hátralévő részében a Q2 reális cél lehet, olyan közel vagyunk a pontokhoz, hogy szinte megérinthetjük őket. Hamarosan meglesznek.”

Magyarországra is új alkatrészeket hoz a Force India, többek között új első szárny készült, de módosította a csapat a padlólemezt is. Néhány mechanikai módosítást is végrehajtottak az autón, Dominic Harlow főmérnök szerint ugyanis a Hungaroring trükkös pálya.

Főleg a lágy gumikeveréktől vár sokat Harlow Mogyoródon, szerinte ez a legkedvezőbb az autó számára. Egyedül a legkeményebb keverékkel vannak nehézségei a Force Indiának, Magyarországra azonban a lágyat és a szuperlágyat hozza a Bridgestone, ez pedig bizakodóvá teszi a főmérnököt.