Mark Webber még az F1-es idény kezdete előtt szenvedett súlyos kerékpárbalesetet, de az Ausztrál Nagydíjra összedrótozták az orvosok. Azóta is benne van azonban sérült jobb lábában néhány csavar, amelyeket a törött csont rögzítéséhez használtak, az ausztrál pilóta a Magyar Nagydíj utáni nyári szünetben szabadul meg ezektől.

“Augusztusban kiveszik a maradék csavarokat, a titániumrúd viszont az idény végéig bennem marad” – nyilatkozta Webber. “A kidudorodás csak ezt követően tűnik majd el a lábamról.” Hans-Joachim Stuck, a korábbi pilóta kifejezetten azért látogatta meg Webbert a Nürburgringen, mert kíváncsi volt sérülésére, szerinte kész csoda, hogy Webber képes versenyezni.

“Nagyon rondán néz ki a sérülés helye, csupa zúzódás” – mondta Stuck. “Elképesztő, hogy ilyen körülmények között is teljes erőbedobással tud küzdeni.” Webber is elismerte egyébként, hogy kicsit túlvállalta magát, amikor láb- és válltörése után belevágott a szezonba.

“Azt hiszem, kicsit becsaptam magam. Teljesen világos, hogy a szezon elején a lábam még messze volt a gyógyulástól, csak a fém tartotta egyben.”