Bár a bajnoki éllovas Buttontól egy kicsit több, mint 20 ponttal vannak lemaradva, Sebastian Vettel és Mark Webber csatája nagyon is kiélezett: az ifjú német két győzelmet, két második és egy harmadik helyet tudhat magáénak, míg a veterán ausztrál a Német Nagydíjon elért sikere után egy győzelemmel, három második és egy harmadik hellyel áll, mindössze másfél pont választja el egymástól a két pilótát.

A Red Bullnál egyelőre egyiküket sem szeretnék előnyben részesíteni, a bajnoki küzdelemben mindketten ugyanolyan támogatásra számíthatnak.

“Pillanatnyilag egyenlően kezeljük a versenyzőket, és egészen addig ugyanolyan támogatást kapnak mindketten, amíg nem alakul ki jelentős különbség az egyikük javára. A közeljövőben egyenlő feltételekkel versenyeznek” – mondta az idén már harmadik kettős győzelmét begyűjtő csapat főnöke, Christian Horner.

Az angol azt is kiemelte, hogy Webber számára fejben is nagyon fontos lehet a győzelem, és az ausztrált a szintén “későn érő” Nigel Mansellhez hasonlította.

A főnök nagyon elégedett Webberrel

A főnök nagyon elégedett Webberrel

A főnök nagyon elégedett Webberrel


“Hatalmas a különbség aközött, hogy az ember hiszi vagy tudja is, hogy képes győzni. Most Mark is túljutott ezen a küszöbön. Emlékszem, hogy Nigel Mansellnek is eltartott egy darabig, míg igazán belelendült, de utána már egészen fenomenális volt. Úgy gondolom, hogy Mark nagy küzdő, a balesetből való felépülése nagyszerűen ment, és igazán elszánt, azt hiszem, csúcsformában van.”