Mindkét német gyártó a Red Bullra hajt

Mindkét német gyártó a Red Bullra hajt

Míg tavalyig csakis a “gyári” csapat, a McLaren kapott motorokat a Mercedestől, idén a wokingiak mellett a Force India és a Brawn is a német gyártó Brixworthben készült erőforrásait használja. Mivel a 2010-es szabályok már megengedik, jövőre akár még egy csapatnak is szállítanának.

A Force India ötéves szerződéssel rendelkezik, és a Mercedes a Brawnnal csak 2009-re aláírt szerződést is szeretné meghosszabbítani. Mivel a jövőre belépő három új csapat Cosworthöt használ majd, így világos, hogy egy jelenlegi csapat lehet az újabb partner, valószínűleg a Red Bullról van szó.

“Lehet három vásárlónk is, legalábbis ez a terv. Neveket nem említhetek, de biztató, hogy többen is megkerestek minket. Erősnek, talán a legjobbnak tartják a mi motorunkat” – mondta a Nürburgringen a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug.

A Mercedes mellett a másik német gyártó, a BMW is jelezte, hogy nyitottak az ajánlatokra: “Megvan rá a kapacitásunk, hogy más csapatoknak is szállítsunk erőforrásokat” – nyilatkozta Mario Theissen.

A német Sport Bild szerint a BMW-főnök ezzel a Red Bullnak üzent, a lap a háttérben pedig azt sejti, hogy középtávon szeretné a gyári csapat visszaszerezni Sebastian Vettelt.

A Red Bullnál cseppet sem sietik el a döntést: “A motorválasztásunkat illetően akár egészen télig kivárhatunk” – mondta a csapatfőnök, Christian Horner.