Bár a Nürburgringen Felipe Massa a harmadik helyig jutott, a Ferrari idei második dobogója  nem ad elég okot arra, hogy a csapat továbbra is az F60-assal bíbelődjön. A csapatfőnök, Stefano Domenicali a Német Nagydíj után elismerte, hogy már a 2010-es projektre akarnak koncentrálni:
 
“Hamarosan befagyasztjuk az idei autó fejlesztését. Már megkezdtük a munkát az új projekten, és a következő pár hétben teljesen áttérünk arra, hogy a lehető legtöbb időnk legyen. A következő idény kulcsfontosságú, és nem akarjuk olyan lassan kezdeni, mint idén. Igazából inkább napok, mint hetek kérdése a dolog” – mondta az olasz.

Domenicali azt is kiemelte, hogy Massa harmadik helyéből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, az idei év eléggé kiszámíthatatlan.

Domenicali erős kezdést akar 2010-ben

Domenicali erős kezdést akar 2010-ben

Domenicali erős kezdést akar 2010-ben


“Idén nagyon óvatosnak kell lennünk, elég nehéz megítélni a teljesítményt különböző körülmények között. Még egy csapaton belül is napról napra változhat. A Renault-nak is volt néhány fantasztikus körideje. Idén a legfontosabb, hogy megértsük, mi is történik különböző körülmények mellett, különböző gumikon. Pár futam után világossá vált, hogy minden csapatnál ez a helyzet, a kép nem tiszta. Nagyon sok múlhat ilyesmiken” – magyarázta a csapatfőnök.

Domenicali elismerte, hogy a Német Nagydíjon kiválóan szolgált a KERS a rajtnál, de nem titkolta, hogy a szezonzáró után legszívesebben valami nagyon csúnya dolgot művelne az eszközzel. Az olasz sajnálta, hogy Hamilton olyan korán kidőlt a versenyből, így ugyanis nem derült ki, hogy a McLaren hol áll a Ferrarihoz képest.