Kirúgták a pilótát! 1

A Magyar Nagydíjon már ő vezet Bourdais helyett

Bár Sebastien Bourdais még tegnap este is azt nyilatkozta a Nürburgringen, hogy kitölti a szerződését a Toro Rossónál, azaz két hét múlva nálunk is ő versenyez, az Autosport ma már arról ír, hogy a Red Bull-csapatok két héttel ezelőtt bemutatott új tartalék pilótája, Jaime Alguersuari zöld utat kapott, és a Hungaroringen ő áll majd rajthoz.

Úgy tudni, hogy a tavalyi Brit Forma-3-as bajnok, idén a World Series by Renault-ban küzdő, és a spanyol olajcég, a Repsol által is támogatott Red Bull-újonc debütálását a WSR hétvégi futama után jelentik majd be.

Bár Alguersuari bevetésével a Toro Rossónál két újonc ül majd az autókban, a Red Bull azért döntött mégis emellett, mert az idényközi tesztelések eltörlésével más módon nem nagyon szerezhet tapasztalatot a versenyző.

Alguersuari egyébként a Magyar Nagydíjon mindenképpen történelmet ír, ugyanis bemutatkozásakor 19 éves és 125 napos lesz, ezzel pedig az F1 történetének legifjabb versenyzőjévé válik. Mivel Sebastien Buemi is csak 20 éves, így a Toro Rosso pilótafelállásának átlagéletkora is rekordot dönt majd ebből a szempontból.

Az újonc előléptetése ellenére a ralibajnok, Sebastien Loeb sem kerül ki a képből, a WRC-s kötelezettségeinek letudása után 2010-ben még beszállhat a Toro Rossóhoz.