Hamilton csak lekörözésre váró akadály volt

Hamilton csak lekörözésre váró akadály volt

Lewis Hamilton nagy reményekkel, és talán túl nagy optimizmussal vágott neki a Német Nagydíjnak. A mclarenes az ötödik helyről indulva tökéletesen használta ki a KERS nyújtotta előnyt, az első kanyarban már a vezető pozícióért küzdött, de sokat vállalt, és végül egy defekt miatt a mezőny legvégére esett vissza, amin a futam végéig nem tudott már javítani, gyakorlatilag csak mozgó sikánként “versenyzett”.

“A rajt jó volt, jól érkeztem az első kanyarba. A fékezésnél valaki hozzámért hátulról, és így kicsúsztam. Defektet kaptam, és emiatt a padlólemez hátsó része is megsérült, ettől olyan volt, mintha jégen vezettem volna. A sérülés után már nem ment rendesen az autó” – mondta a futam után a Hamilton.

“Nyomtam, de csak időpocsékolás volt az egész. Mondtam a csapatnak, hogy inkább kiállok, hogy kíméljük a sebességváltót, de végül végigmentem” – tette hozzá.

A rosszul sikerült verseny ellenére Hamiltont fellelkesítette a hétvége: “A csapat nagyszerű munkát végzett. Végre versenyképesek voltunk, legalábbis az időmérőn, így bizakodva várom a következő futamot. Kár, hogy nem tapasztalhattam ki az új fejlesztéseket a versenyen a sérülés miatt.”

Hamilton csapattársa, Heikki Kovalainen a hatodik helyről rajtolva végül az utolsó pontszerző helyen, nyolcadikként zárt.