Alaposan megkavarta a Német Nagydíj időmérő edzését a szemerkélő eső, az időjárásnak is köszönhető, hogy Adrian Sutil bevitte a Force Indiát a Q3-ba. A német nem vallott szégyent a finisben, mindkét Ferrarit megelőzte, a hetedik helyről várhatja a vasárnapi rajtot.

“Mindent beleadtam, nagyon boldog vagyok” – lelkendezett Sutil. “Harmadik voltam a Q2-ben, mert a lehető legjobb pillanatban váltottunk slick gumikra, nagyszerű döntés volt, az egész csapat dicséretet érdemel. Nagyon régóta vártunk erre, idő kellett hozzá, hogy minden összejöjjön.”

Sutil maga javasolta a kerékcserét, mert az átmeneti abroncsok már nem voltak az igaziak. “Én javasoltam a slicket. Kipróbáltam az intermediate szettet is, nem volt rossz, de éreztem, hogy fel fog száradni a pálya. Azt mondtam: azonnal ki kell mennünk, különben elveszítünk egy kört. Mire befejeztem, elkezdett esni és végül ez juttatott minket tovább.”

Sutil képesnek tartja a csapatot a pontszerzésre, a jó rajtpozíciónak köszönhetően ugyanis nem kell a mezőny végén kínlódnia. “Pontokat akarunk, ez az eddigi legjobb lehetőségünk. Meg kell próbálnunk!”