Elhagyta a Red Bullt Geoff Willis technikai igazgató, mindössze három héttel azt követően, hogy az általa is fejlesztett autó parádés kettős győzelmet aratott a Brit Nagydíjon. Egyelőre nem világosak a szakítás okai, Sebastian Vettel mindenesetre megerősítette, hogy Willis már nem dolgozik a csapatnál, ezzel párhuzamosan pedig köszönetet mondott eddigi erőfeszítéseiért.

“Geoff rengeteg dolgozott, neki is köszönhető, hogy ott tartunk, ahol” – nyilatkozta Vettel, aki úgy véli,  távozásának nem lesz hatása a csapat teljesítményére. “Soha nem könnyű, amikor valaki elmegy, de a csapatban jelenleg nagy a harmónia, nem lehet ebből gond. Tudjuk, mit akarunk elérni.”

Willis a ’90-es években a Williamsnél lett elismert szakember, előbb Adrian Newey keze alá dolgozott – a duó munkájának eredménye több bajnoki cím lett -, majd Newey McLarenhez igazolása után Willis irányította a Williams formatervezési részlegét, később pedig a Hondához igazolt.

A csalódást keltő 2005-ös szezon után kötött ki a Red Bullnál, ahol feleleveníthette régi kapcsolatát Neweyval. Az Autosport megkérdezte az ügyről a Red Bull szóvivőjét, aki szerint Willis azért távozott, mert “feleslegessé vált a munkája”.