Sokan megkongatták már a vészharangot a Forma-1 európai jövőjével kapcsolatban, hiszen Bernie Ecclestone látványosan új kontinensek felé kezdett terjeszkedni. Idén a 17-ből 8 versenyt rendeznek az öreg kontinensen kívül, tíz évvel ezelőtt ugyanakkor csak 5-ször kellett elhagynia a mezőnynek Európát.

Ecclestone a múltban többször is világossá tette, hogy az új piacok új forrásokat vonhatnak be a Forma-1-be, egy üzleti vállalkozás esetében pedig elsősorban a profitot kell szem előtt tartani. A félresikerült, hitlerezős interjúban azonban arról is beszélt az F1-vezér, hogy Európának minden nehézség ellenére biztos jövője van a versenynaptárban.

Ecclestone biztos benne, hogy Európa egy évtizeden belül “harmadik világbeli” gazdaság lesz, több futamot mégsem akar elvenni a kontinenstől. “Két versenyt rendezünk Spanyolországban, és biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi váltott rendezés ellenére hamarosan kettőt fogunk Németországban is” – mondta Ecclestone. “Biztos a Nürburgring helyzete, Hockenheimmel pedig már tárgyalunk.”

Nem menekülhet a Forma-1 sem a gazdasági válság hatásai elől, Ecclestone is érintett a recesszióban, de nem fél tőle. “Mindenki benne van a válságban. De a Forma-1 már hatvan éve megy, a legsikeresebb vállalkozások pedig biztosan talpon maradnak.”