Bár a számok nem mutatják hűen, a Force India az elmúlt két évben lassan, de biztosan lépegetett előre. A kiscsapat az utóbbi versenyeken az időmérőn be-bekukkantott a Q2-be, a futamokon pedig már az első tíz közelébe jutott. A csapatfőnök-tulajdonos, Vijay Mallya szerint tényleg csak idő kérdése a pontszerzés, később pedig a dobogó.

“Azt hiszem, a legutóbbi fejlesztés után az autónk már igazi, erős középmezőnybeli járgány. Itt vagyunk és haladunk a 2009-re eltervezett fokozatos fejlődés útján. Figyelembe véve, hogy milyen kicsi csapat vagyunk, nagy eredmény ez” – magyarázta az indiai milliárdos.

“Remélem, hogy pontokat is szerzünk majd az idény második felében. Ezenfelül nem is csak reménykedem, hanem elég biztos vagyok benne, hogy 2010-ben már rendszeres pontszerzők lehetünk, és hogy a sokszor emlegetett célom, a 2011-es dobogós helyezés sem csak álom.”

A Force Indiánál komolyan és nagy reményekkel készülnek a hétvégi Német Nagydíjra:

Mallya nagyon bizakodó

Mallya nagyon bizakodó

Mallya nagyon bizakodó


“A Brit és a Német Nagydíj közti hosszabb szünetben keményen dolgozott a csapat a gyárban, hogy a Silverstone-ban elért előrelépést megszilárdítsa. Folytatjuk az új első szárny fejlesztését, és a padlólemezen is lesz újdonság. A silverstone-i fejlesztések javítottak a teljesítményünkön, és ezt Németországban már szeretnénk pontokra is váltani. Giancarlo (Fisichella) már a múltkor is nagyon közel járt hozzá, ha egy kicsit előrébb kvalifikált volna, sikerül is. Adrian (Sutil) csalódott volt, de a hazai versenyén biztosan nagyot szeretne alakítani!” – mondta Mallya.