Bár a hírek szerint a Forma-1-es csapatok szervezete, a FOTA vizsgálat kezdeményezését fontolgatja a 2010-re indulási engedélyt kapott csapatok kiválasztását illetően, a három új belépő, a USF1, a Campos és a Manor GP most először tárgyalóasztalhoz ül a “régi motorosokkal”.

A Ferrarit, a McLarent, a Toyotát, a Renault-t, a BMW-t, a Red Bullt, a Toro Rossót és a Brawn GP-t tömörítő FOTA, a nevezési kiugrás miatt kizárt Williams és Force India, valamint az újak holnap a hétvégi Német Nagydíj helyszínén, a Nürburgringen találkoznak az F1-es műszaki munkacsoport megbeszélésén.

Arról egyelőre nem tudni, hogy a FOTA-nak szándékában áll-e visszaemelni a tagok közé a két jelenlegi “szakadárt”, vagy szeretné-e beléptetni a három új csapatot, de a felek nyitottak.

A Manor GP főnöke, John Booth nemrég azt mondta, hogy pillanatnyilag “nem állnak kapcsolatban” a FOTA-val, de hozzátette, hogy: “Szembenállásról szó sincs, sőt idővel szeretnénk mi is csatlakozni. Persze előbb ki kell érdemelni a helyünket, nem ugorhatunk csak úgy be.”