Nem kell sokat utaznia a hétvégi Német Nagydíjra a Toyotának, az istálló kölni központjától olyan 80 kilométerre terül el a Nürburgring. Felemás érzései lehetnek a csapatnak a pályáról, hiszen az utóbbi hat látogatása során minimum egy autója az első tízben zárt az időmérőn, a pontszerzés viszont csak egyszer sikerült. Idén mindkét autójával az első nyolc között zárna a Toyota, ennek érdekében több módosítást is végrehajtottak az autón.

“Nagyon híres pálya a Nürburgring, fantasztikus érzés, hogy láthatom a Nordschleifét” – nyilatkozta Trulli. “Ugyan a mai vonalvezetés finoman szólva is más, mint a régi, de legalább jól ismerjük, első dobogós helyezésemet is itt szereztem a Forma-1-ben. Silverstone-ban megmutattuk, hogy versenyképesek vagyunk az időmérőn, igaz, a futam már nem sikerült olyan jól. Fontos verseny előtt állunk, bizakodó vagyok.”

Timo Glock hazai pályán versenyez, ráadásul új sisakban, amelyet egy helyi iskolás tervezett. “Először fogok itt versenyezni F1-es autóval, izgatott vagyok” – hangolt Glock. “Furcsa, hogy máris elérkeztünk a szezon feléhez, olyan gyorsan eltelt az idő. Volt már idén néhány jó versenyem, ez a hétvége egy újabb esély, hogy bizonyítsak, alig várom!”

“A Nürburgringnek nincsenek különleges igényei, mindent átlagosan kell beállítani az autón” – árulta el a kasztniért felelős Pascal Vasselon. “Csak az időjárás miatt aggódunk egy kicsit, de összességében arra számítunk, hogy erősebbek leszünk, mint a Brit Nagydíjon voltunk.”