Nem sürgeti az idő a Red Bullt

Több istálló is használ Mercedes-motorokat a Forma-1-ben, a McLaren mellett a Force India és a világbajnokságot fölényesen vezető Brawn is stuttgarti blokkokat használ. Mindenki elismeri a motorok teljesítményét, más kérdés, hogy igazán jó autót csak a Brawn tudott építeni köré.

Könnyen elképzelhető, hogy 2010-től a Red Bull is Mercedesekkel fut, az energiaitalosoknak még nincs szerződésük a következő idényre és látványosan közelítenek a németekhez. Ezt még a csapatfőnök, Christian Horner is elismerte az Auto Bild Motorsport hasábjain.

“A Mercedes-motor nagyon jó, de az is igaz, hogy nem sürget minket semmi és senki” – nyilatkozta Horner. “Bizonyította a Brawn is, hogy váltani akár az utolsó pillanatban is lehet.” Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója titokzatosan kommentálta a Red Bull és a német gyár esetleges összeborulásáról szóló hírt.

“Csak annyit tudok megerősíteni, azt is általánosságban, a Red Bull említése nélkül, hogy minden vezető feladata a Forma-1-ben, hogy utánanézzen a legjobb lehetőségeknek” – fogalmazott Haug. “Hogy ebből lesznek-e tárgyalások, az már teljesen más kérdés.”