Még a hét elején vetődött fel ismét, hogy a két jelenlegi pilóta élő szerződése ellenére Fernando Alonso a Ferrarihoz igazol a következő öt évre. A hírt tényként közlő spanyol AS akkor arról is beszámolt, hogy a Ferrari vezetősége megvizsgálta Sebastian Vettel helyzetét is, akit most nem, de a jövőben el tudnak képzelni a csapatnál.  

A német Bild azonnal rárepült a témára, szerintük hamarosan ismét németül beszélnek majd a Ferrarinál. A lap kiemeli, hogy a Michael Schumacher utódjának kikiáltott Vettelt, Bernie Ecclestone is Ferrariban szeretné látni. No meg ők és a német szurkolók.

Christian Horner, a Red Bull csapat és Vettel főnöke a lap kérdésre megjegyezte: “Bernie olyan mintha Sebastian titkos menedzsere lenne. Nagyon kedveli őt, és odafigyel a dolgaira” – mondta, de nem felejtette el hozzátenni: “De ugyan miért akarna Sebastian elhagyni minket? Jelenleg mi az élen vagyunk, a Ferrari viszont nem.”

A Red Bull idén simán veri a Ferrarit

A Red Bull idén simán veri a Ferrarit

A Red Bull idén simán veri a Ferrarit


Jelenleg Vettel harmadik a világbajnoki pontversenyben és még esélyes a világbajnoki címre is.

Vettel átigazolása leghamarabb 2011-ben várható, akkor jár le ugyanis a német versenyző szerződése jelenlegi csapatával. A 21 éves pilóta nyitva is hagyta a kaput az olaszoknak, amikor erről kérdezték a riporterek: “Minden versenyző álma, hogy egyszer a Ferrarinál versenyezzen, de én a Red Bullnál remekül érzem magam” – mondta.

A Ferrarinak is jó lehet egy német pilóta, hiszen az ottani az egyik legnagyobb piaca az autóiknak.