A július 26-a Forma-1-es Magyar Nagydíj után következő egy hónapos szünetben Kimi Räikkönen is hazautazik, mint a többi pilóta, csakhogy ő versenyezni megy Finnországba. Eddigi legkomolyabb raliversenyére készül a Ferrari pilótája.

Räikkönen is részt vesz a július 31. és augusztus 2. között megrendezésre kerülő Finn-ralin, amely az FIA Rali-világbajnokság kilencedik futama.

A 29 éves finn idén már negyedszerre cseréli le együléses Ferrariját az Abarth Punto S2000-esre. Januárban és februárban már versenyzett Finnországban, havas körülmények között, majd májusban egy olasz aszfaltos versenyen is rajthoz állt. Ezúttal murván vezetheti a 270 lóerős kocsit.

A Ford gyár pilótái az esélyesek

A Ford gyár pilótái az esélyesek

A Ford gyár pilótái az esélyesek


Mostani versenye azonban össze sem mérhető korábbi próbálkozásaival. “A Finn-rali nem könnyű, végig óriási sebességgel kell hajtanunk” – mondta Kaj Lindström Räikkönen navigátora.  “Ez a világ egyik leggyorsabb versenye és kétszer olyan hosszú, mint pl. az Artic-rali, ahol korábban indultunk. Ez egy nagyszerű verseny és Kimi számára még izgalmasabb, hiszen ő most először vesz részt rajta” – tette hozzá a finn, akinek ez a 11. versenye lesz hazájában.

A Finn-rali megnyerésére persze nincs esélye Kimi Räikkönennek, a győzelem első számú várományosai a Ford gyári csapat pilótái, Mikko Hirvonen és Jari Matti Latvala, akik a világbajnokság utolsó három futamát megnyerték és ráadásul ők is otthon versenyeznek. Persze a Citroën pilótája, Sebastien Loeb is nyerni érkezik.