Bár a Forma-1-ben tavalyi bemutatkozása óta semmi különlegeset nem alkotott Sebastien Bourdais, a Toro Rosso pilótája az F1-en kívül nem tűnik ügyetlennek.

A 2004 és 2007 között sorozatban négy ChampCar-bajnoki címet begyűjtött franci a sportkocsikkal is jól boldogul. Bourdais hosszú-hosszú idő óta első aktív F1-esként a hétvégén a Peugeot színeiben a Le Mans-i 24 órás viadalon is indult – pályafutása során már hetedik alkalommal -, és inkább csak a szerencsén és a csapat döntésén múlott, hogy két váltótársával – Stephane Sarrazinnel és Franck Montagnyval – együtt végül a gyártó ragyogó kettős győzelméből a kevésbé előkelő rész jutott jutott számára.

Bourdais-ék triója a futam kezdeti szakaszában uralta a versenyt, később azonban műszaki hiba, majd pedig egy lekörözés közben történt ütközés miatt időt veszített. Az időveszteség ellenére Bourdais és a többiek iszonyatos tempót diktálva körről körre zárkóztak vissza az élre, és végül csak a Peugeot döntésén múlott, hogy a már vezető pozícióban lévő 908-as – Alex Wurz, Marc Gene és David Brabham autója – haladt át elsőként a célvonalon.

A ChampCar-ban szanaszéjjel nyerte magát

A ChampCar-ban szanaszéjjel nyerte magát

A ChampCar-ban szanaszéjjel nyerte magát


“Nagy nap ez a Peugeot számára! Nagyon keményen dolgozott a csapat ezért, megérdemli a sikert. Én külön személyes kihívásként is tekintek arra, hogy megnyerjem egyszer az otthoni versenyemet – idén is közel volt, de addig fogok visszajárni, amíg nem sikerül” – mondta a futam után a Le Mans-i születésű Bourdais.