Nem jött ki a lépés a Red Bullnak Monacóban, ám ez Christian Horner csapatfőnök szerint messze nem jelenti azt, hogy az ismét győztes Jenson Button még ne lenne utolérhető a világbajnoki pontversenyben. Sőt, úgy véli, a Brawn az összetettben is megfogható, dacára az energiaitalosok 43 és fél pontos hátrányának.

Sebastian Vettel kiesett a hercegségben, Mark Webber pedig ötödik lett, Horner tudta, hogy ez benne lehet a pakliban. “Kezdettől fogva úgy számoltunk, hogy nem Monacóban fogjuk a legjobb arcunkat mutatni” – nyilatkozta Horner. “A Brawn mindig is jó volt az ilyen típusú pályákon, a Ferrari pedig jelentősen előrelépett az elmúlt versenyeken.”

“Isztambul és Silverstone következik, két olyan helyszín, amely elméletben kedvez az autónk karakterisztikájának. Még mindig nagyon a szezon elején vagyunk, nem kell megijedni a hátrányunktól: Jensonnak is becsúszhat néhány gyengébben sikerült verseny és máris ott lehetünk a nyakán.”

Horner úgy véli, a dupla diffúzor felszerelése kicsit kizökkentette a csapatot az eddigi ritmusból, de összességében előnyösnek tartja az új alkatrészt. “Rögtön látszott, hogy jelentősen javítja az aerodinamikát” – mondta Horner, aki szerint Webber a Ferrari javulása ellenére is elcsíphette volna Räikkönent és Massát, ha nem veszít sok időt a forgalomban. “Kovalainen nélkül elkaphattuk volna őket a második kiállásoknál!”