Botrányosan gyengén kezdte a 2009-es szezont a Ferrari, a maranellóiak azonban kezdenek magukhoz térni az első sokkból. Monacóban már az időmérőn is jól ment a csapat, Kimi Räikkönen a második helyet szerezte meg, a futamon harmadik lett, mögötte pedig Felipe Massa ért célba. Növeli a pozíciók értékét, hogy a brazil a verseny leggyorsabb körét is megfutotta.

Noha a monacói nem éppen az a pálya, ahol reálisan látszanak az erőviszonyok, annyi feltétlenül kijelenthető, hogy elindult felfelé a Ferrari. Mivel a hercegségben bizonyos különbségek eltűnnek az autók között, még nem biztos, hogy valóban az olaszoké a második legerősebb autó a Brawn mögött, a fejlesztések iránya azonban helyesnek tűnik.

“Azt hiszem, néhány versenynek még el kell telnie, hogy kimondhassuk, mi vagyunk a második legerősebb csapat” – inti óvatosságra a rajongókat Massa is. “Jelen pillanatban ezt nagyon korai lenne kijelenteni, a Red Bullok néha nagyon erősek, néha pedig kevésbé.”

“Meg kell várnunk Törökországot és a következő versenyt is, hogy lássuk, hol állunk. Több pontot kell szereznünk, az előttünk álló futamon meg kellene előznünk a Red Bullt és a Brawnokat is. Csak így bizonyíthatjuk be, hogy mi vagyunk a második legerősebb csapat, amely minden nagydíjon a dobogóért vagy akár a győzelemért tud harcolni.”